Print pagePDF pageEmail page

• La regidora del PP, Elisabet Bas, proposa també l’ampliació del CAP del carrer d’Amadeu Torner

La regidora del Partit Popular a l’Ajuntament de l’Hospitalet, Elisabet Bas, ha presentat una moció pel proper ple municipal instant a l’Ajuntament de l’Hospitalet a accelerar la construcció d’un nou CAP al barri de Santa Eulàlia, i un altre CAP al barri del Gornal, donat que totes dues Àrees sanitàries es troben en situació de col•lapse.

La moció demana també l’ampliació del CAP del carrer d’Amadeu Torner del barri de Santa Eulàlia -per descongestionar l’actual, i en previsió de l’augment de població que en breu hi haurà a la zona-, i demanar un estudi de viabilitat per modificar els límits d’àrea bàsica de la Plaça Europa per poder constituir-se en àrea bàsica i poder ubicar un CAP propi en aquesta zona.

Elisabet Bas ha recordat que “el barri de Santa Eulàlia Nord té com a centre de referència el CAP del carrer Jacint Verdaguer, actualment col•lapsat per manca d’espai, i on els metges treballen sense les condicions necessàries per a desenvolupar la seva tasca, fins que es construeixi el nou CAP promès”.

“D’altra banda -segueix la regidora del PP- la població del barri de Santa Eulàlia Sud té com a referència el CAP del carrer Amadeu Torner, també col•lapsat per manca d’espai, ja que s’ha quedat petit per la demanda existent”. “També, el barri del Gornal té un CAP en situació de col•lapse, a l’espera del nou CAP promès”, insisteix Bas.

La regidora del PP assegura que presenta aquesta moció, ja que “a partir del 2009 vindran a viure als voltants de la Plaça Europa unes 1300 famílies noves que, per proximitat, aniran als CAP de Santa Eulàlia o del Gornal”.

Per últim, Elisabet Bas considera que “una major demanda de serveis no pot comportar l’augment del temps d’espera dels pacients, reduir el temps de les visites mèdiques, ni permetre que els metges de primària rebin pressió assistencial o un augment de competències que comporta la saturació dels serveis i dificulta el seu treball”.