Print pagePDF pageEmail page

• El portaveu del PP lamenta que aquest Centre d’Atenció Primària hauria d’estar en funcionament a partir de l’any 2011 i encara no s’han començat les obres de construcció

El Grup Popular a l’Ajuntament de l’Hospitalet ha presentat una moció instant a l’Equip de Govern Municipal a reclamar a la Generalitat el compliment respecte al calendari d’obres de construcció del nou CAP del Gornal.

Juan Carlos del Rio, portaveu del PP, ha explicat que l’Ajuntament té l’obligació de vetllar perquè els seus ciutadans tinguin una bona atenció sanitària, participant en l’ordenació i la coordinació dels recursos de Salut a la ciutat. Per a Del Rio “el barri del Gornal té un CAP que ha quedat insuficient, sense espai, havent hagut d’habilitar un magatzem com a sala d’espera pels pacients, degut al creixement del nombre d’usuaris dels últims anys”.

El portaveu popular assegura que “per a solucionar aquesta mancança, l’any 2005 es va signar un conveni entre el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de l’Hospitalet que constava de la cessió d’un terreny per part de l’Ajuntament per a la construcció del nou CAP del barri del Gornal, detallant l’inici de l’obra per l’any 2007”.

Segons ha criticat Juan Carlos del Rio, el fet de que encara avui, a maig de l’any 2010, no hagin començat les obres del nou CAP crea una inquietud als ciutadans del barri del Gornal. “L’anterior alcalde de la ciutat, Celestino Corbacho, va prometre l’any 2008 que durant l’any 2009 començaria la construcció del nou Centre d’Atenció Primària, i que l’any 2011 estaria en funcionament, promesa que l’actual alcaldessa va assumir com a pròpia, entre d’altres millores pel barri pendents” ha assegurat del Rio.

Per al portaveu del PP, el retard en la construcció del nou CAP del barri del Gornal és un incompliment dels terminis en que es tenia que construir aquest equipament.” Els responsables polítics han de complir les seves promeses, ja que, en cas contrari, es fa malbé la imatge i la credibilitat de la classe política, cada cop més llunyana dels ciutadans” ha afirmat.

Per últim, Juan Carlos Del Rio ha expressat la preocupació dels veïns davant l’anunci del ministre de Foment, José Blanco, de retardar les inversions previstes en infraestructures, atès que això pot influir negativament en el desenvolupament de les obres previstes al barri del Gornal.