Print pagePDF pageEmail page

• El PPC aconsegueix que es canviï l’actual sistema de recollida de la ciutat

El Ple municipal de l’Ajuntament ha aprovat avui una moció -a instàncies del Partit Popular- que demanava a l’Àrea de Serveis Municipals i Manteniment de la Via Pública estudiar la possibilitat d’incloure -dins del plec de condicions- la modificació i adaptabilitat del sistema de recollida de residus sòlids de la ciutat de l’Hospitalet per a les persones grans, amb mobilitat reduïda o amb cadira de rodes.

Durant la seva intervenció, Sonia Esplugas, regidora del Grup Popular a l’Ajuntament, ha explicat que aquesta petició respon a les queixes que el Grup Popular ha rebut per part de ciutadans vers la dolenta manipulació a l’hora d’introduir els residus sòlids en els contenidors de recollida que corresponen.

Esplugas ha recordat també que “a més d’aquestes queixes, hem de recordar que la ciutat de l’Hospitalet té al voltant de 17.865 persones amb problemes de disminució i que quasi un 18% de la població total de la ciutat de L’Hospitalet és gent gran (65 anys i superior), segons el darrer Anuari Estadístic de la Ciutat 2006”.

En aquest sentit, la regidora del PP ha lamentat el precari sistema de recollida de residus sòlids que es fa servir actualment a la ciutat de l’Hospitalet -mitjançant la palanca de peu, en contenidors de residus orgànics, i una ranura, en contenidors de plàstic, vidre i paper- “què es fa inviable per a les persones amb cadires de rodes o per a les persones grans amb dificultats motrius”.

La regidora popular ha afegit el greuge de l’antiguitat del propi sistema de contenidors el qual s’espatlla amb facilitat, fet que provoca que els veïns optin per deixar les escombraries fora dels contenidors, creant problemes de trànsit dels vianants i pudors a la via pública.

Per últim, considera que la moció s’ha presentat en un moment adient donat que el Departament de Sanejament de l’Ajuntament de l’Hospitalet va manifestar la intenció de redactar el plec de condicions de la propera contracta de sanejament durant aquest any 2008 perquè es pugui aprovar l’expedient de contractació el primer trimestre de l’any 2009. “Entenem que ara era quan s’havia d’aportar suggeriments i peticions dels ciutadans i ciutadanes per incloure dins del redactat de condicions que s’ha d’elaborar properament”, ha conclòs.