Print pagePDF pageEmail page

Grupos de la oposición

Volen que torni Ràdio l’Hospitalet i que els mitjans de comunicació públics es regeixin sota criteris periodístics i no polítics.

La plaça Francesc Macià, on es troba l’edifici dels mitjans de comunicació públics de l’Hospitalet, ha estat el lloc escollit per l’oposició de l’Ajuntament de l’Hospitalet per fer pública la moció que presenten al proper ple municipal on demanen la reformulació dels mitjans de comunicació públics de la ciutat.

Aquest fet és inèdit a la ciutat doncs, fins ara, no només mai havia existit un acord conjunt de totes les forces de l’oposició sinó que, a més, encara que hagués existit no sumaven els vots necessaris perquè aquesta moció fos aprovada sense el vot a favor del PSC.

D’aquesta manera, tots els portaveus de l’oposició (C’s, ICV-EUiA-Pirates, PP, Guanyem, ERC, CiU i CUP-PA) han protagonitzat avui un fet històric en la història democràtica de l’Hospitalet tot mostrant el seu suport unànime a la moció.

Jordi Monrós, en nom dels grups de l’oposició, ha explicat que “aquesta moció, que demana entre altres coses que torni Ràdio l’Hospitalet, neix del profund descontentament de l’oposició vers la manca de pluralitat dels mitjans de comunicació de l’Hospitalet”. Aquest descontentament al que fan referència els grups de l’oposició s’explica pel fet que aquests mitjans “s’han convertit en una eina de propaganda de l’equip municipal ja que el seu contingut es centra, bàsicament, en difondre i promocionar les actuacions concretes del govern municipal”.

Amb la voluntat de resoldre aquest greu problema, l’oposició del consistori hospitalenc demana “el cessament de l’actual Directora dels mitjans perquè no reuneix els requisits, criteris de pluralitat i rigor informatius que exigeixen uns mitjans de comunicació públics”. Aquest cessament, hauria d’anar acompanyat d’un procés de selecció d’un nou Director/a.

A més, l’oposició també demana “la reobertura de Ràdio l’Hospitalet amb la voluntat de convertir-la en un referent de la informació de les temàtiques d’àmbit local”.

L’objectiu final de la moció és “posar fi al desmantellament dels mitjans de comunicació i al seu control polític”. “Volem reconvertir-los en una potent eina de comunicació per a la ciutadania que estigui a l’abast de tothom i que tingui un contingut plural i de qualitat”.