Print pagePDF pageEmail page

Atès que la inseguretat ciutadana és el segon problema que més preocupa als ciutadans de L’Hospitalet, darrera de l’atur, segons el Baròmetre d’Opinió Pública de l’any 2014.

Atès que l’Ajuntament té l’obligació de vetllar per la seguretat dels ciutadans de L’Hospitalet.

Atès que hi ha zones a la ciutat on es produeix inseguretat, molèsties als veïns i actes vandàlics contra la propietat privada, crema de cotxes i motos, trencadissa de vidres a porteries de veïns i destrossa de mobiliari urbà.

Atès que el Grup Municipal del Partit Popular ja hem demanat amb insistència mesures com l’augment de la plantilla de la Guàrdia Urbana i reforçar la presència dels Mossos d’Esquadra a la ciutat, per millorar la percepció de seguretat dels veïns.

Atès que hi ha barris de la nostra ciutat com la Florida i la Torrassa on no és possible caminar de nit per por a la delinqüència i a la manca de vigilància nocturna.

Atès que últimament han augmentat els fets de vandalisme nocturn a la ciutat com:

– La crema de contenidors situats a la cantonada del carrer Llorer amb carrer Libèl•lula, al barri de la Florida, la nit del 12 de gener. (Hi ha un vídeo gravat pels veïns penjat al Youtube) (Foto 1)

– El 1 de febrer, dissabte a les dues de la nit, van cremar diversos contenidors al barri de Can Serra. Testimonis afirmen que hores abans hi havia un matalàs tirat entre els contenidors, incivisme i vandalisme. (Foto 2)

– El dia 3 de febrer, dos dies desprès, varies motos van ser incendiades a dalt de tot de la Rambla Just Oliveras.
(Foto 3)

És per aquests fets que el Grup Polític del PPC proposa al Ple de l’Ajuntament l’adopció dels següents acords :

Primer.- Mostrar la nostra preocupació per l’augment d’actes incívics i vandàlics a la ciutat.

Segon.- Que l’Ajuntament intensifiqui la vigilància nocturna dels nostres carrers, per prevenir aquests actes incívics i vandàlics i millorar la sensació de seguretat del ciutadans.

Tercer.- Que el Tinent d’Alcalde de Seguretat Convivència i Civisme admeti el problema i deixi de negar l’evidència, com a responsable últim de la falta de seguretat a la ciutat.

Tercer.- Donar trasllat d’aquest acord a la Junta de Seguretat i als Grups Polítics representats al nostre Ajuntament.