Print pagePDF pageEmail page

El passat dijous va tenir lloc el debat anual que organitza la formació nacionalista JNC sobre polítiques de joventut. Amb el títol “Parlem d’habitatge”, aquest debat es va celebrar a la Universitat Pompeu Fabra i va comptar amb la presència de destacats dirigents de les organitzacions joves de les cinc forces polítiques amb major representació municipal. A l’acte va assistir el Coordinador General de Noves Generacions i President local de l’Hospitalet i, al seu torn després de la intervenció del Primer Secretari de la JSC, Raúl Moreno, va dir que “mai vaig imaginar que començaria un debat sobre habitatge felicitant al representant de la JSC per reconèixer els mèrits de les polítiques d’habitatge del Partit Popular a l’Ajuntament y la Comunitat de Madrid”.

En aquest sentit, Cañizares ha dit que “el problema de l’habitatge és un problema de model” ja que “el mercat ha satisfet el fort increment de la demanda del Baby Boom” però afirma que no s’ha lluitat prou contra l’especulació i que, “si és cert que alguns constructors han especulat, també ho han fet molts ajuntaments que són els que tenen la competència sobre el sòl”. Així, ha afirmat que “l’actual model fa que l’habitatge sigui el principal patrimoni dels espanyols, i hem d’avançar cap a un nou model d’habitatge basat en el lloguer”.

NNGG ha explicat també les principals propostes de Noves Generacions en aquest aspecte, afirmant que “hem de portar a terme deduccions fiscals pels joves menors de 35 anys, hem de construir habitatges de lloguer en les zones amb més densitat de població i hem d’afavorir fiscalment els habitatges que entrin al mercat del lloguer”.

En referència a la llei pel Dret a l’Habitatge, ha afirmat que és un pas enrere pel seu intervencionisme i que “no soluciona res perquè es pot especular amb els preus del lloguer”. Tanmateix, ha fet referència a molts veïns de l’Hospitalet que, a causa de reallotjaments forçosos dels plans urbanístics, “amb aquesta llei no podran vendre la seva nova casa fins passats 30 anys, afectant greument a les famílies que no estan satisfetes amb el canvi de residència”.

Finalment, en resposta a preguntes del públic, ha dit que “és el nostre dret com a ciutadans exigir a les administracions públiques unes millors polítiques d’habitatge perquè això és exigir una millor qualitat de vida i, de no fer-ho, podem acabar vivint en mini-solucions habitacionals de 15m2”.